Бази даних


Наукова періодика України - результати пошуку


Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Повнотекстовий пошук
 Знайдено в інших БД:Реферативна база даних (3)
Список видань за алфавітом назв:
A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  L  M  N  O  P  R  S  T  U  V  W  
А  Б  В  Г  Ґ  Д  Е  Є  Ж  З  И  І  К  Л  М  Н  О  П  Р  С  Т  У  Ф  Х  Ц  Ч  Ш  Щ  Э  Ю  Я  

Авторський покажчик    Покажчик назв публікацій



Пошуковий запит: (<.>A=Ніколаєва Ю$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 6
Представлено документи з 1 до 6
1.

Ніколаєва Ю. В. 
Лінгвостилістичні особливості коротких оповідань П. Бікселя [Електронний ресурс] / Ю. В. Ніколаєва // Науковий вісник Ізмаїльського державного гуманітарного університету. - 2009. - Вип. 26. - С. 132-135. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Nvidgu_2009_26_34
Попередній перегляд:   Завантажити - 366.672 Kb    Зміст випуску     Цитування
2.

Федорко А. 
Особливості змін жирнокислотного складу ліпідів м’язових тканин гусей в ембріональному і ранньому постнатальному онтогенезі [Електронний ресурс] / А. Федорко, О. Яковійчук, Ю. Ніколаєва, О. Данченко // Вісник Львівського університету. Серія біологічна. - 2016. - Вип. 73. - С. 221-225. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/VLNU_biol_2016_73_51
Досліджено зміни жирнокислотного складу ліпідів міокарда і скелетних м'язів гусей та їх ембріонів з 22-ї доби ембріогенезу до 14-ї доби постнатального періоду. Встановлено, що наприкінці ембріогенезу вміст ненасичених жирних кислот у міокарді залишався сталим, а рівень їх ненасиченості достовірно знижувався (на 24,3 %). Жирнокислотний склад ліпідів скелетних м'язів з 22-ї до 28-ї доби ембріогенезу характеризувався стабільним вмістом ненасичених жирних кислот і рівнем їх ненасиченості. Достовірні зміни цих показників відбулися тільки за переходу до постінатального розвитку в 1-добових гусенят (на 12,0 і на 15,2 % відповідно). Отже, найсуттєвіші зміни жирнокислотного складу, спрямовані на гальмування процесів ліпопероксидації під час переходу від ембріонального до постнатального існування, відбуваються у тканинах із високим рівнем споживання кисню. Такою є м'язова тканина серця і, як раніше встановлено, тканини мозку. У скелетних м'язах підтримка цієї рівноваги відбувається за допомогою інших механізмів.
Попередній перегляд:   Завантажити - 367.874 Kb    Зміст випуску    Реферативна БД     Цитування
3.

Яковійчук О. В. 
Особливості підтримки балансу окисно-відновних реакцій у тканинах гусей наприкінці ембріонального та в ранньому постнатальному періоді онтогенезу [Електронний ресурс] / О. В. Яковійчук, О. О. Данченко, Г. В. Рубан, Ю. В. Ніколаєва, А. С. Федорко // Вісник Запорізького національного університету. Біологічні науки. - 2017. - № 1. - С. 106-114. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Vznu_bio_2017_1_14
Попередній перегляд:   Завантажити - 313.991 Kb    Зміст випуску     Цитування
4.

Дробишева О. О. 
Сутність та типологія криз промислового підприємства [Електронний ресурс] / О. О. Дробишева, Ю. В. Ніколаєва // Науковий вісник Херсонського державного університету. Серія : Економічні науки. - 2015. - Вип. 14(4). - С. 67-70. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Nvkhdu_en_2015_14(4)__17
Попередній перегляд:   Завантажити - 276.578 Kb    Зміст випуску     Цитування
5.

Бєлікова О. Ю. 
Тенденції розвитку цифрового маркетингу як інноваційного інструменту управління підприємствами [Електронний ресурс] / О. Ю. Бєлікова, І. П. Фоміченко, В. О. Шашко, Ю. В. Ніколаєва // Вісник економічної науки України. - 2020. - № 2. - С. 133-138. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Venu_2020_2_21
Попередній перегляд:   Завантажити - 371.99 Kb    Зміст випуску     Цитування
6.

Ніколаєва Ю. В. 
Особливості впливу екстракту вівса посівного на антиоксидантну активність печінки гусей [Електронний ресурс] / Ю. В. Ніколаєва, O. О. Данченко // Біологія тварин. - 2021. - Т. 23, № 2. - С. 41-45. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/bitv_2021_23_2_10
Застосування антиоксидантів у годівлі птиці сприяє послабленню стресів різної етіології. Природні антиоксиданти мають низку переваг над синтетичними. Мета роботи - з'ясувати вплив екстракту вівса посівного Avena sativa на особливості функціонування антиоксидантної системи (АОС) печінки гусей під час фізіологічної напруги формування контурного та ювенального пір'я (з 14- до 56-ї доби). Стан АОС у тканинах печінки визначено за коефіцієнтом антиоксидантної активності (АОА), вмістом кінцевих продуктів ліпопероксидації, активністю антиоксидантних ензимів і вмістом жиророзчинних вітамінів. За результатами проведеного експерименту доведено, що в гусенят контрольної групи під час формування контурного пір'я відбувається зниження АОА печінки у 2,36 разу, а ювенального - в 1,9 разу у порівнянні з вихідним значенням. Додавання екстракту вівса до раціону гусей під час формування пір'я підвищує АОА їхньої печінки. Під впливом екстракту фізіологічна напруга, пов'язана з формуванням контурного пір'я (28-а доба), суттєво послаблюється завдяки зменшенню вмісту головного субстрату ліпопероксидації ненасичених жирних кислот попри зниження активності всіх антиоксидантних ензимів. Підвищення АОА у печінці під час формування ювенального пір'я відбувається завдяки залученню альтернативних механізмів антиоксидантного захисту, які реалізуються збільшенням активності ендогенних антиоксидантів: супероксиддисмутази на 29,6 % (p <<= 0,05), каталази на 34,6 % (p <<= 0,05), глутатіопероксидази на 41,2 % (p <<= 0,01), а також вмісту вітаміну Е на 32,7 % (p <<= 0,05) і <$E beta>-каротину на 30,9 % (p <<= 0,05). Під впливом екстракту відбувається не тільки вірогідне підвищення маси гусей наприкінці досліду, але й покращання їхніх птерилографічних показників. Тому надалі доцільно було б провести аналогічні дослідження на диких видах птахів у дичинорозплідниках, оскільки процес формування пір'я саме для цих птахів має принципове значення.
Попередній перегляд:   Завантажити - 400.169 Kb    Зміст випуску    Реферативна БД     Цитування
 
Відділ наукової організації електронних інформаційних ресурсів
Пам`ятка користувача

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського